'Başörtülere düşük not veririz' diyen Rektör, sözlerini düzeltti

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 06 Şubat 2008 09:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mesut Parlak'ın, "öğrencilerin giyim ve kuşamlarına bakarak veya herhangi başka bir nedenden dolayı hak ettikleri notun verilmemesi gibi bir düşünceye sahip olmadığı" bildirildi.

İstanbul Üniversitesinden yapılan yazılı açıklamada, rektör Prof. Dr. Mesut Parlak'ın, 31 Ocakta rektör yardımcıları ve tüm öğretim üyelerinin katıldığı toplantıda, "türban konusunda akademik ve bilimsel bir kurum, lider bir üniversite" olarak düşüncelerini kamuoyuna açıkladığı anımsatıldı.

Parlak'ın bir televizyon kanalında da konuyla ilgili açıklamalarda bulunduğu belirtilen açıklamada, yazılı ve görsel medyada Mesut Parlak'ın sözlerinin kamuoyuna yanlış aksettirildiği savunuldu. Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Cumhuriyet kazanımlarını her fırsatta savunan, eşitlik ve adaletten yana taraf olarak laik, demokratik, hukuk devleti sınırları içerisinde her türlü görüş ve düşünceye saygı duyan İstanbul Üniversitesinin, yanlış anlaşılmasına yol açan bu tür haberler gerçeği yansıtmamaktadır. Rektör Prof. Dr. Parlak, öğrencilerimizin giyim ve kuşamlarına bakarak veya herhangi başka bir nedenden dolayı hak ettikleri notun verilmemesi gibi bir düşünceye sahip değildir ve olmamıştır, olması da söz konusu değildir.

Yanlış bir şekilde aktarılan haberlerde programda yapılan konuşmanın sadece 9 saniyelik bir kısmı kullanılmıştır. Programdaki konuşmanın tamamı incelendiğinde, konunun kamuoyuna anlatıldığı şekilde olmadığı açıkça görülecektir. Bu noktada ifade edilmek istenen, ülkemizin bu yapay gündemlerle kutuplaşmaya gideceği, çatışma doğuracağı, huzur ve sevgi ortamını bozacağı şeklindedir. Toplum bu sorunu kendi içinde çözecektir. Konuşmasında, ülkemizin gerçek gündeminin türban olmadığının altını çizen Prof. Dr. Parlak, öncelikli olarak terör, Ermeni sorunu, işsizlik, dış borç gibi bir çok önemli sorunlarımızın olduğunu ve bunların daha büyük önem taşıdığını ifade etmiştir."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber